Black Pepper - Černý pepř

01.11.2013 23:13



Černý pepř

Černý pepř má tisíciletou tradici užívání jako pomocník při malárii, choleře a dalších problémech souvisejících s trávením.

 

Tento olej podporuje okysličení buněk, stimuluje endokrinní systém, zvyšuje energii, podporuje trávicí soustavu a pomáhá při revmatické artritidě.

Užitečný při ztrátě chuti k jídlu, při kolikách, zácpě, kašli, nachlazení, průjmu, dyspepsii, nadýmání (v kombinaci s fenyklem), při chřipce, pálení žáhy, neuralgii, špatném krevním oběhu, při nedostatečném svalovém tonu, při bolestech zubů a při závaratích.

Působí na trávicí a nervový systém.

Aplikujeme na replexní body nebo přímo na problémovou oblast.

Nejznámější použití: pomoc při odvykání závislostem (např. kouření). Zmírňuje abstinenční příznaky. Stačí inhalovat, ale možné je i vnitřní užívání. Při chuti na cigaretu stačí jedna kapka pod jazyk.

Psychické působení:

Olej odkládání masky

Černý pepř odhaluje masky, za nimiž lidé skrývají části sebe sama. Od dětství jsme vedeni k tomu, že určité chování, pocity a myšlenky jsou „dobré“, jiné nejsou. Mnoho lidí pak místo toho, aby se snažilo své zdánlivě nevhodné chování pochopit, začne ho odsuzovat, kritizovat a potlačovat. Naučí se, že kvůli tomu, aby byli milováni a přijímáni, musí tyto nežádoucí aspekty ukrýt za nějakou maskou.

Černý pepř člověka vyzývá, aby se ponořil do méně známých částí sebe sama. Naše skutečné pocity a motivace budou existovat stále, ať už je přijmeme nebo ne. Čím více je budeme zatlačovat, tím více se budou snažit protlačit ven a projevit se – třeba v podobě nervního, nutkavého chování, nebo závislostí.

Černý pepř také znovu zažehuje plamen duše, rozdmýchává motivaci, zvyšuje energetickou hladinu a urychluje proces léčení. Poskytuje člověku sílu překonat vnitřní výzvy a problémy a žít v plném přijetí vlastního Já.  

Černý pepř je vhodný pro lidi, kteří jsou plni úzkosti a neustále si dělají starosti. Pomáhá nám, abychom opustili negativní energie a přijali vlastní sílu.

Přináší fyzickou výdrž a odvahu překonat věci, které nám dělají problémy.

Pomáhá nám také „strávit“ nezdravé pocity vůči lidem a zvláště vůči sobě. Užitečné pro všechny, kteří jsou příliš sebekritičtí, mají výčitky nebo se na sebe zlobí.

Čakra: základní.