Jasmín

01.11.2013 23:01

Jasmín (Oleaceae)

Metoda extrakce: Absolute z květů

Vlastnosti: antidepresivní, protikřečový.

Historické použití: V Indii byl známý jako „královna noci“ a ceněný pro své krásné, afrodiziakální aroma. Podle Roberty Wilsonové se jasmín považoval v mnoha náboženských tradicích za symbol naděje, radosti a lásky.  Používal se při léčbě hepatitidy, cirrhózy jater, průjmu, deprese, nervozity, kašle, při dýchacích potížích  a při problémech v reprodukční soustavě. U žen před porodem se používal ke stimulaci kontrakcí dělohy. Přidává se do čajů, do parfémů a vykuřovadel.

Další možné použití: pomáhá při kataru (zahlenění), při zánětu spojivek, při kašli, ekzému (s emoční příčinou), při frigiditě, hepatitidě, chrapotu, při porodu, laryngitidě, letargii (abnormální ospalosti), při menstruačních bolestech, svalových křečích, při nervovém vyčerpání a napětí, při bolestech, při potížích v sexu, v péči o pleť (suchou, mastnou, podrážděnou), při problémech dělohy.

Jasmín je olej, který působí na emoce: proniká k nejhlubším rovinám duše a otevírá dveře našich emocí. Podporuje pocit sebedůvěry, energie, euforie a optimismu. Pomáhá redukovat úzkost, apatii a depresi, lhostejnost a partnerská dilemata.

Budete-li ho používat jako parfém, zvýší vaši přitažlivost.

Povznáší naše emoce a zvyšuje sílu intuice a moudrosti. Posiluje a podporuje navazování inspirativních vztahů.

Aplikace: je možné aplikovat ho neředěný, na potřebnou oblast nebo na reflexní body. Rozptylovat v difuzéru nebo užívat vnitřně v kapslích, případně kapku v medu nebo v nápojích.